Φόρτωση Εκδηλώσεις

Επιλέγοντας συνειδητά την κίνηση προς τα μπροστά!!!!

Είναι μέρος της καθημερινότητας και της λεκτικής μας έκφρασης, ο χαρακτηρισμός : αναβλητικός-η. Είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό να αυτό-χαρακτηριζόμαστε ή και να κρίνουμε τους άλλους με τον τίτλο «αναβλητικός-η». Το δεχόμαστε ως φυσιολογικό, αρνητικό μεν αλλά φυσιολογικό, χαρακτηριστικό τόσο για μας όσο και για τους άλλους, ανεξαρτήτως εντάσεων που μπορούν να συμβούν. Τολμούμε μάλιστα να το εντάξουμε στην αυτό-γνωσιακή μας αντίληψη και πολιτιστική μας κουλτούρα ως κάτι που μας χαρακτηρίζει, ως μέρος της προσωπικότητάς μας αλλά και του συνόλου.

Αυτό εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις συμβιβασμένες καταστάσεις στην ζωή μας. Γιατί? Γιατί έτσι γλυτώνουμε την ευθεία αντιμετώπιση των λόγων της αναβλητικότητας, οδηγούμενοι συνεχώς στην αναβολή πολλών θεμάτων της καθημερινότητά μας. Φαντασιωνόμαστε ότι ζούμε στο φυσιολογικό, κανονικό, συνηθισμένο, αφού έτσι κάνουν όλοι, λέμε θα το λύσουμε και μένουμε στο «θα» το οποίο τελειωμό δεν έχει. Αποτέλεσμα αυτής της διε-στραμμένης αντίληψής μας ειναι παραμονή έως και διαβίωση σε ένα βαλτώδες και ομιχλώδες τοπίο το οποίο δίνει ψευδαίσθηση ασφάλειας αλλά στην πραγματικότητα είναι καταστροφή σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Ο χαρακτηρισμός «αναβλητικός-ή» μας δίνει την ψευδή αίσθηση της απελευθέρωσης μας, απο την αντιμετώπιση των πλέον απλών έως και πολύ-σύνθετων καταστάσεών μας τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Επιπλέον μας βοηθά – προσωρινά – να στρουθοκαμηλίζουμε από την ανάληψη ευθυνών τις οποίες θα χρειαστεί να λάβουμε αν όχι έγκαιρα τότε εξ επιβεβλημένης ανάγκης ή να δεχθούμε με πολύ κόπο και πόνο το τίμημα των όσων έχουμε αναβάλλει σε όποιον τομέα της ζωής μας.

Η δήλωση αλλά και η εφαρμογή του αυτό ή ετερό-χαρακτηρισμού ενός ανθρώπου δίνει άλλοθι, βολευει τον ίδιο αλλά και τους άλλους προσωρινά, ακόμα και αν αυτή η αναβολή προκαλεί συγκρούσεις, διαφωνίες, ταραχή σε σχέσεις! Τα θέματα που αναβάλλουμε είναι όχι μπροστά μας, όπως φανταζόμαστε αλλά κυρίως μέσα μας και από τα οποία ότι και να κάνουμε,όσο και να τα αφήνουμε προς επίλυση για το όποιο μέλλον, κάποια στιγμή θα μας βρουν αυτά.

Τελικά είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μας η αναβλητικότητα? Όχι και είναι απόλυτα βέβαιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Αν μελετήσουμε τους λόγους που οδηγούμαστε στην αναβλητικότητα τότε έχουμε εξαιρετικά οφέλη αυτογνωσίας από την μια και ευκαιρίας λήψης σημαντικών αποφάσεων από την άλλη στην ζωή μας και σε κάθε τομέα της. Κατανοώντας, αποδεχόμενοι, διαχειρίζοντας αλλά και επιλύοντας τους λόγους που μας προκαλούν αναβλητικότητα κυριολεκτικά βιώνουμε την απελευθέρωση ενός εσωτερικού δυναμικού το οποίο μόνο προς την επίλυση των θεμάτων όπως και στην ώθηση μας για νέα πορεία μπορεί να φέρει.

Εισαγωγή

Ένα webinar διάρκειας 2 ωρών το οποίο επικεντρώνεται στην έννοια, ανάλυση και παρουσίαση της χρήσης και της αξιοποίησης της Αναβλητικότητας ως κρίσιμο στοιχείο της ύπαρξης, εφαρμογής αλλά και εξέλιξης του ανθρώπου στην ζωή του καθώς και την σπουδαιότητα από την απελευθέρωσή της.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται για :

– την κατανόηση της Αναβλητικότητας

– τους λόγους της ύπαρξής της

– την αξιοποίηση των λόγων ως μέσο βαθιάς αυτογνωσίας

– τους τρόπους από την άμεση απελευθέρωση του ανθρώπου από την αναβλητικότητα

Αναλύει το πλαίσιο της αναβλητικότητας, τους γενικούς αλλά και ειδικούς λόγους που κάθε άνθρωπος την επιλέγει, τους τρόπους αλλά και τα οφέλη από την απελευθέρωσή της και την έκφραση του εγκλωβισμένου δυναμικού λογω της επιλογής της σε κάθε τομέα της ζωής.

Επιπλέον παρουσιάζει τα πρακτικά βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσει για να βγει από την αναβλητικότητα καθώς και να γνωρίσει καλύτερα, βαθύτερα και αποτελεσματικότερα πτυχές του εαυτού του.

Τα σημεία εκπαίδευσης :

1. Αναβλητικότητα – θέτοντας το σκηνικό

2. Έμφυτη ή επίκτητη?

3. Ποιοι είναι οι λόγοι της αναβλητικότητας?

4. Ποιοι είναι οι λόγοι της δικής μου αναβλητικότητας ?

5. Το τίμημα της αναβλητικότητας?

6. Τα οφέλη της αναβολής της αναβλητικότητας

7. Πρακτικά βήματα απελευθέρωσης από την αναβλητικότητα

8. Συμπεράσματα – ολοκλήρωση.

Σε ποιους απευθύνεται :

Το webinar απευθύνεται σε:

– κάθε άνδρα ή γυναίκα, εργαζόμενο ή άνεργο, πτυχιούχο ή φοιτητή, επιχειρηματία, εργαζόμενο ή και συνταξιούχο ο/η οποίος-α επιθυμεί να απελευθερωθεί από την αναβλητικότητα σε κάθε τομέα της ζωής του

– κάθε επαγγελματία, Coach, Ψυχολόγο, Σύμβουλο, Εκπαιδευτή, Δάσκαλο. αλλά και κάθε επαγγελματία (όποιου τομέα) που συνεργάζεται με τον άνθρωπο, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του για μια ζωή χωρίς αναβλητικότητα!

Το υλικό του Webinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο Coaching από τους επαγγελματίες Coaches αλλά και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον άνθρωπο.

Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

Η μέθοδος :

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

Τα οφέλη όσων συμμετάσχουν :

– απλό, πρακτικό, κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο webinar για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, εργασίας, εκπαίδευσης και παρελθόντος

– απλή προσέγιση για την βαθιά κατανόηση της διαδικασίας της αναβλητικότητας και τα βήματα για την εφαρμογή της σε κάθε τομέα της ζωής του κάθε ανθρώπου

– ένα πλάνο έργου (actionplan) άμεσης εφαρμογής

– ένα κατανοητό εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά

Δεδομένα

Τόπος: On-line μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

Ημερομηνία: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Εκπαιδευτής :Δρ. Γιώργος Καραθάνος

Ώρα έναρξης – Ώρα ολοκλήρωσης 19:00-21:00

Κόστος Συμμετοχής:

160 ευρώ – προσφορά : 110ευρώ

Earlybird(15|02|2024) :90 ευρώ  

Προσφορά για τα ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching :65 ευρώ

Προσφορές για ομάδες (3 άτομα και άνω) ύστερα από επικοινωνία με την Γραμματεία στο email grammateiahic@gmail.com

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα έξοδα μεταφοράς του ποσού βαρύνουν τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης.

– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.

Σημαντικές σημειώσεις :

1. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20-02-2024

2. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής και έχετε λάβει την σχετική απάντηση από την Γραμματεία του Ινστιτούτου

3. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

4. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες

5. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.

6. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

Κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –

Καραθάνος Γεώργιος, Λιβερίου

ΙΒΑΝ : GR6701710560006056147310070SWIFT BIC : PIRBGRAA