Loading Events

INTERNATIONAL e-LEARNING ACADEMY

Η International e-learning academy (μέλος της The I3C’s Centre-Λονδίνο) σε συνεργασία με το Hellenic Institute of Coaching οργανώνει το webinar

Επι-κοινωνωντας!!!
Μήπως ήρθε η ώρα να επικοινωνήσουμε με Ψυχή?

Δρ. Γ. Καραθάνος

 

Διευθύνων Σύμβουλος The I3C’s Center London ,

Σύμβουλος και Εκπαιδευτής Επικοινωνίας & Coaching- Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching – AC Chair Greece & Cyprus

Master Executive Coach AC accredited – AC Assessor

11 Ιουλίου 2024 // 19:00-21:00

Σε ένα κόσμο γεμάτο από φλυαρία, έλλειψη κριτικής σκέψης, συσκευές και εφαρμογές επικοινωνίας, αποστολή και λήψη άπειρων μηνυμάτων από την κοινωνία αλλά και μεταξύ του, σε ένα κόσμο που ο ένας μεταφράζει- λέει- επικοινωνιακά τον άλλον, σε ένα κόσμο παγκόσμιας, άμεσης και μηδενικού κόστους επικοινωνίας με ανύπαρκτη κατανόηση. Σε ένα κόσμο που «διαβάζει», λέει, τις κινήσεις-σημάδια προσώπου, θέσεις και στάσεις σώματος, αναδύεται το ερώτημα : Επικοινωνούμε ουσιαστικά, με ψυχή ή απλά σπαταλάμε χρόνο, φαιά ουσία και πολύ-λογία χωρίς νόημα και αποτέλεσμα? Μπαίνουμε στην διαδικασία κατανόησης του εαυτού μας (επικοινωνούμε με εμάς) αλλά και του άλλου? Τελικά αλληλό-κατανοούμαστε?

Η επικοινωνία δεν εξαντλείται στον ορισμό της (πομπος-δέκτης-μήνυμα), ούτε σε τυποποιημένες-ρομποτικές κινήσεις όποιου επιπέδου. Η επικοινωνία δεν είναι «κλισέ» εκφράσεις, κινήσεις, συμπεριφορές ή και αυθυποβολές για προγραμματισμό του εγκεφάλου για να επιτύχουμε την επιβολή του θέλω μας, σε όλους ανεξάρτητα! Η επικοινωνία δεν είναι κραυγές και υστερίες, δεν είναι φωνές επιβολής, δεν είναι άλλος τρόπος για να χειριστούμε τον άλλον σε όποιο τομέα!

Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή να δούμε πιο έμβολο λειτουργεί και πως και τι σήμα στέλνει! Ο άνθρωπος είναι μια απόλυτη αρμονία σώματος και ψυχής και εκπέμπει συνεχώς ενέργεια και μέσα από αυτήν μηνύματα τα οποία στις πλείστες των περιπτώσεων όχι μόνο δεν γίνονται κατανοητά από τον άλλον, αλλά ούτε και από τον ίδιο (τον άνθρωπο) !

Η επικοινωνία, της ουσίας και όχι της επιφάνειας, για τον άνθρωπο είναι όπως το οξυγόνο για τους πνεύμονες! Χωρίς αναπνοή μπορούμε να ζήσουμε 5 λεπτά, χωρίς επικοινωνία κανένα! Η εξωτερική και ακόμα σπουδαιότερα η εσωτερική επικοινωνία είναι συνεχής ροή ενέργειας!

Για να επικοινωνήσουμε συνειδητά και αποτελεσματικά χρειάζεται να ανα-γνωρίζουμε το βάθος και το πλάτος, την ουσία της επικοινωνίας, τις προϋποθέσεις, τα εμπόδια, το γιατί της και πολλά άλλα και έτσι να γίνουμε ικανοί να λάβουμε αλλά και να μεταφέρουμε και να κατανοήσουμε το μήνυμα πρώτα σε εμάς και μετά στον άλλον,τον όποιον άλλο, ψυχικά, αποτελεσματικά και ουσιαστικά, αμφίδρομα!

Εισαγωγή

Ένα webinar διάρκειας 2 ωρών το οποίο επικεντρώνεται στην ανάλυση και παρουσίαση της αποτελεσματικής επικοινωνίας ως θεμελιώδες συστατικό της ύπαρξης του κάθε ανθρώπου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται για :
– την κατανόηση της ουσιαστικής επικοινωνίας ,
– το πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με εμάς ως προϋπόθεση επικοινωνίας με τον άλλον άνθρωπο
– της σπουδαιότητάς της επικοινωνίας για εμάς, την ζωή μας σε όλους τους τομείς αλλά και την συνάντηση/σχέση με τον άλλον άνθρωπο (από τον Έρωτα μέχρι τον προϊστάμενο, τον υφιστάμενο, το παιδί, τον γονιό και όποιον άλλον).

Αναλύει όλο το πλαίσιο της ουσιαστικής ψυχικής επικοινωνίας, τους τρόπους εφαρμογής της σε όλους τους τομείς της ζωής μας αλλά και το τίμημα από την μην αποτελεσματική επικοινωνία στην ζωή μας.

Επιπλέον παρουσιάζει πως ο κάθε ένας μπορεί με απλά και πρακτικά βήματα να ασχοληθεί για να βιώσει την επικοινωνία ουσιαστικά πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τον άλλον άνθρωπο.

Τα σημεία εκπαίδευσης :

1. Για ποια επι-κοινωνία μιλάμε? – Το επικοινωνιακό πλαίσιο « που δήθεν οδηγεί σε επιτυχία» σε αντιπαραβολή με το επι-κοινωνιακό πλαίσιο «ουσίας και ψυχής»!
2. Επικοινωνούμε ή αερο-λογούμε, ενώ χρησιμοποιούμε όλα τα φυσικά και τεχνητά μέσα επικοινωνίας?
3. Θέλουμε να επι-κοινωνήσουμε ουσιαστικά και ελεύθερα? Γιατί ? Τι χρειάζεται ?
4. Τι μας σταματά από το να επι-κοινωνούμε εμάς?
5. Τι μας επι-κοινωνεί ο εαυτός μας και τι επι-κοινωνούμε στο άλλο πρόσωπο?
6. Πως λαμβάνουμε την επι-κοινωνία από τον άλλον? Αποκωδικοποιώντας και κατανοώντας το μήνυμα (από εμάς και τον άλλον) : Φαντασίωση δια-στροφής ή κατανόηση αλήθειας?
7. Πότε τελικά έχουμε αποτέλεσμα στην επι-κοινωνία ?
8. Χειρισμός με ευγένεια- επιβολή κυριαρχίας ή επι-κοινωνία ισοτιμίας?
9. Ενεργειακή επι-κοινωνία ! Φαντασία ή μια άλλη πραγματικότητα ?
10. Συμπεράσματα – ολοκλήρωση.

Σε ποιους απευθύνεται :

Το webinar απευθύνεται σε :

– κάθε άνδρα ή γυναίκα, εργαζόμενο ή άνεργο, πτυχιούχο ή φοιτητή, επιχειρηματία, εργαζόμενο ή και συνταξιούχο ο/η οποίος-α επιθυμεί να επι-κοινωνεί πλέον αποτελεσματικά τόσο με τον εαυτό του όσο και με όποιον άλλον άνθρωπο από όποιο τομέα της ζωής του

– κάθε επαγγελματία, Coach, Ψυχολόγο, Σύμβουλο, Εκπαιδευτή, Δάσκαλο. αλλά και κάθε επαγγελματία (όποιου τομέα) που συνεργάζεται με τον άνθρωπο, για την ανάπτυξη της ουσιαστικής επι-κοινωνίας που αποτελεί και προϋπόθεση για την αποτελεσματική (συν)-εργασία!

Το υλικό του Webinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο Coaching από τους επαγγελματίες Coaches αλλά και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον άνθρωπο.

Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

Η μέθοδος :

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

Τα οφέλη όσων συμμετάσχουν :

– απλό, πρακτικό, κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο webinar για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, εργασίας, εκπαίδευσης και παρελθόντος
– απλή και προσέγιση για την βαθιά κατανόηση της επικοινωνίας και τα βήματα για την εφαρμογή της τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην επικοινωνία με τον άλλον
– ένα πλάνο έργου (action plan) άμεσης εφαρμογής
– ένα κατανοητό εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά

Τόπος: On-line
Ημερομηνία: 11 Ιουλίου 2024
Εκπαιδευτής: Δρ. Γιώργος Καραθάνος
Ώρα έναρξης –  Ώρα ολοκλήρωσης: 19:00-21:00
Email: grammateiahic@gmail.com
Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ – προσφορά 100 ευρώ
Early bird  (5 Ιουλίου 2024): 80 ευρώ
Προσφορά για τα ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching: 65 ευρώ
Προσφορές για ομάδες (3 άτομα και άνω): ύστερα από προσωπική επικοινωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα έξοδα μεταφοράς του ποσού βαρύνουν τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης.
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
– Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.

Σημαντικές σημειώσεις :

1. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2024
2. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής
3. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
4. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
5. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.
6. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

Κατάθεση:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ
Καραθάνος Γεώργιος, Λιβερίου
ΙΒΑΝ : GR6701710560006056147310070
SWIFT BIC : PIRBGRAA