Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

Και τώρα τι? 

Μετά το (όποιο) ανατρεπτικό-μοιραίο γεγονός  

που αλλάζει ριζικά την μέχρι τώρα ζωή και τα σχέδια μου,  

τι κάνω, πως προχωρώ? 

Δρ. Γ. Καραθάνος 

Διευθύνων Σύμβουλος TheI3CsCenter, 

Σύμβουλος και Εκπαιδευτής Επικοινωνίας &Coaching– Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ, 

ΠρόεδροςΕλληνικούΙνστιτούτουCoaching – ACChairGreece&Cyprus 

MasterExecutiveCoachACaccreditedAC Assessor  

 

 

Και τώρα τι? 

Το φοβόμαστε, το τρέμουμε, είναι εφιάλτης, το θάβουμε, το ξορκίζουμε… το βλέπουμε στον άλλον και ευχόμαστε να μην συμβεί σε εμάς… αλλα ότι και να κάνουμε κάποια στιγμή το ζούμε! Ίσως ακριβώς το ίδιο ή παραπλήσιο ή ακόμα και κάτι εντελώς διαφορετικό ή και άλλες φορές και όλα μαζί, αλλά το ζούμε Δεν υπάρχει «αν μου συμβεί», αλλά «όταν μου συμβεί»!  

Το(α) ανατρεπτικό(α)- μοιραίο(α) γεγονός (ότα) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν στην ζωή μας. Είτε το προσεγγίσουμε μαθηματικά (στατιστικά), είτε ιστορικά (από άνθρωπο έως αυτοκρατορίες), είτε και βιωματικά (από εμάς ή και τον άλλο άνθρωπο δίπλα μας), το θέμα είναι ότι όλοι μας αργά ή γρήγορα ερχόμαστε σε επαφή ή δεχόμαστε ένα γεγονός (ή και γεγονότα) το οποίο είναι ικανό να φέρει θεμελιώδεις ανατροπές στην ζωή μας, στον τρόπο σκέψης και ύπαρξης μας, αλλιώς δεν θα χαρακτηριζόταν, ούτε θα βιωνόταν  και ανατρεπτικό εως μοιραίο!.  

Φυσικά το γεγονός με τις διαβαθμίσεις του (από ανατρεπτικό έως μοιραίο) και αφού οριστεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο είναι εντελώς προσωπικό για κάθε άνθρωπο σε διαφορετικές στιγμές, ηλικίες και καταστάσεις της ζωής του. 

Και το γεγονός αυτό συμβαίνει! Και έρχεται εκείνη  η στιγμή, απόρροια του μοιραίου γεγονότος, που ο κάθε άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με την δραματική ερώτηση από τον και με τον και στον εαυτό του : «και τώρα, τι?»! 

Αυτή η ερώτηση ανοίγει τους ορίζοντες σε υπαρξιακά βάθη και πλάτη και έρχεται, όσο και να την κρίνουμε ως καταστροφή, δράμα, τιμωρία, κατάρα ή και ότι άλλο, να μας δώσει δώρο ή και δώρα ζωής και ψυχής για μια νέα πορεία ζωής, μια πορεία  ζωής στο αλλιώς! Σε ποιο αλλιώς?  

Στην έναρξη της προσωπικής μας μεταμόρφωσης, στην έναρξη της πορείας μας, σε εμάς! 

Μέσω της αλλαγής τρόπου σκέψης, της αλλαγής η και ανάπτυξης της οπτικής γωνίας της ζωής, της σχέσης με τον εαυτό μας αλλά και της σχέσης με τον άλλον άνθρωπο! Της σχέσης μας με την ζωή και τον θάνατο, την αλήθεια και το ψέμα, τον έρωτα ψυχής ή τον όρθιο και θανατηφόρο συμβιβασμό! 

Στο πρωτοποριακό webinar : «και τώρα τι?» δίνονται οι διαβαθμίσεις του μοιραίου γεγονότος, η προετοιμασία για αυτό αλλά και την αποτελεσματική διαχείρισή του μετά, είτε έχει προ-υπάρξει συνειδητότητα  είτε όχι! Γιατί καλό μεν να είναι κανείς προετοιμασμένος αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να ξέρει, αν δεν το ζήσει!    

 

 

Εισαγωγή

 • Ένα webinar διάρκειας 2 ωρών το οποίο επικεντρώνεται στον εντοπισμό του μοιραίου γεγονότος (από το ανατρεπτικό έως το μοιραίο, όπως το ορίζει ο κάθε άνθρωπος προσωπικά), στην αντιμετώπιση του αλλά και στην προσωπική επανα-τοποθέτηση σε τρόπο σκέψης, πράξης αλλά και σχεδιασμού νέας πορείας ζωής, απαντώντας στην δραματική ερώτηση : «και τώρα τι?»!  

  Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται για 

  • Τον ορισμό του μοιραίου στην ζωή τους, μέσα από το πλαίσιο της επιστήμης, της φιλοσοφίας αλλά και της δικής τους προσωπικής εμπειρίας, θέσης και στάσης ζωής,  
  • Την εργασία της προετοιμασία τους απέναντί του (σε αυτό που εκείνοι θα ορίσουν ως μοιραίο γεγονός}  
  • Την αξιοποίηση, πέρα, μέσα και πάνω από πίκρα, πόνο, δράμα της απάντησης στην ερώτηση : «και τώρα τι?»  
  • τα πρακτικά βήματα, που ανάλογα με την θέληση τους, θα τους οδηγήσουν στην νέα τους μεταμορφωτική εμπειρία.  

   

  Όλα αυτά και πολλά περισσότερα γίνονται σε ένα απλό και κατανοητό πλαίσιο άμεσης και πρακτικής εφαρμογής, το οποίο μπορεί και προσαρμόζεται ακριβώς στην προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντα!  

   

  Τα σημεία εκπαίδευσης  

  1. Ορίζοντας το σκηνικό του «ανατρεπτικού-μοιραίου» 
  2. Οι διαβαθμίσεις του γεγονότος 
  3. Συνέβη – πρώτη αντιμετώπιση 
  4. Οι επιπτώσεις του στην ζωή μας 
  5. Συμβαίνει – Η πρώτη αντιμετώπιση
  6. Η διαχείριση των συναισθημάτων  
  7. Και τώρα τι?- 
  8. Η αξιοποίηση του 
  9. Η νέα πορεία  
  10. Συμπεράσματα  ολοκλήρωση  

Το webinar απευθύνεται σε 

 • κάθε άνδρα ή γυναίκα, ο/η οποίος-α επιθυμεί να προχωρήσει πέρα και μετά από την ερώτηση «και τώρα τι», προχωρώντας μεταμορφωτικά 
 • κάθε επαγγελματία, Coach, Ψυχολόγο, Σύμβουλο, Εκπαιδευτή,αλλά και κάθε επαγγελματία (όποιου τομέα) που συνεργάζεται με τον άνθρωπο, για την ανάπτυξη του σε όποιο τομέα 

 

Το υλικό του Webinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο Coaching από τους επαγγελματίες Coaches αλλά και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον άνθρωπο.  

 

Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.  

 

 

Η μέθοδος 

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.  

 

Τα οφέλη όσων συμμετάσχουν 

 

–  απλό, πρακτικό, κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο webinar για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, εργασίας, εκπαίδευσης και παρελθόντος 

–  απλή προσέγγιση για την βαθιά κατανόηση και αντιμετώπιση της ερώτησης «και τώρα τι»  ως αφετηρία για νέα πορεια ζωής που έπεται ενός ή και περισσοτέρων μοιραίων γεγονότων 

–  ένα πλάνο έργου (actionplan) άμεσης εφαρμογής 

– ένα κατανοητό εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά 

 

 

Κόστος Συμμετοχής:

Κόστος συμμετοχής 170 ευρώ – προσφορά 120 ευρώ
Early bird  (5 Δεκεμβρίου 2023) 85 ευρώ
Προσφορά για τα ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching 65 ευρώ
Προσφορές για ομάδες
(4 άτομα και άνω)
ύστερα από προσωπική επικοινωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα έξοδα μεταφοράς του ποσού βαρύνουν τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης.

 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 • Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.

Σημαντικές σημειώσεις :

 1. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής
 2. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
 3. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
 4. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.
 5. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

Η θέση σας κατοχυρώνεται με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής στο email της γραμματείας: grammateiahic@gmail.com

Παρακαλούμε πολύ να αναφέρετε στην κατάθεσή σας το ονοματεπώνυμό σας

Για όποια διευκρίνηση επικοινωνήστε με την γραμματεία μας: grammateiahic@gmail.com

Κατάθεση:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ

Καραθάνος Γεώργιος, Λιβερίου

ΙΒΑΝ : GR6701710560006056147310070

SWIFT BIC : PIRBGRAA