Loading Events

To Ελληνικό Ινστιτούτο Coaching

οργανώνει το webinar:

ΣΕΞ, ΕΡΩΤΑΣ & ΑΓΑΠΗ

Στο δρόμο της αυθεντικά καρδιακής σχέσης 

Παναγιώτης Παναγή

Professional Coach AC – Family & Youth Coaching, BA, MA, Dr. (Cand.)

25 Φεβρουαρίου 2021

19:00-21:00

 

 

Εισαγωγή

 Έτος 2021: Όλα μπήκαν σε ένα καλούπι και έχασαν τη διάκρισή τους. Οι λέξεις έχασαν το πραγματικό τους περιεχόμενο, κακοποιήθηκαν. Έφυγε από τη ζωή μας η έκπληξη. Δεν έχουμε ενθουσιασμό. Ισοπεδώθηκε η ζωή μας. Ο άνθρωπος, επειδή έχασε την έμπνευση, έχασε τη διάκριση, νεκρώθηκε και δεν μπορεί να μπει στο βάθος των γεγονότων, δεν μπορεί να μπει στο βάθος της καρδιάς του, και έτσι ψάχνει την ποσότητα της γνώσης και όχι την ποιότητα. Ψάχνει την αντικειμενικότητα της γνώσης και χάνει την υποκειμενική εμπειρία, την προσωπική εμπειρία, την εμπειρία του προσώπου, με αποτέλεσμα να μην κατανοεί την εμπειρία του άλλου ανθρώπου, να υπάρχει αποξένωση, κομμάτιασμα, απομόνωση. Και τελικά αυτό που κατηγορούμε και θεωρούμε κόλαση, τη μοναξιά, είναι αυτό που ζητούμε. Έτσι λοιπόν ταυτίζουμε την Αλήθεια με το σχήμα και όχι με την ουσία. Αυτή είναι η πτώση μας. Δεν είναι η ζωή μας (=αυτό που γεννιέται), καρπός, γέννημα μιας προσωπικής εμπειρίας που έχει Αλήθεια. Μας είναι εντελώς άπιαστο και απόμακρο και αφηρημένο κάτι που αφορά την καρδιά μας, γιατί δεν έχουμε επαφή με την καρδιά μας. Φτιάχνουμε λοιπόν, νόμους και κανόνες για να οχυρωθούμε, να μη δούμε την ευθύνη της καρδιάς μας, έναντι του άλλου και έναντι του εαυτού μας. Και έτσι, αν δεν συμμετέχει ο εσωτερικός μας κόσμος, δεν μπορεί να υπάρξει Αγάπη και Έρωτας, Κι αν δεν ξέρει τι του γίνεται ο άνθρωπος μέσα του, δεν μπορεί να αγαπήσει ούτε να ερωτευτεί.

Πώς γίνεται ώστε καθετί που αγγίζουμε να το μετατρέπουμε σε πρόβλημα; Έχουμε κάνει τον Θεό πρόβλημα, έχουμε κάνει την Αγάπη πρόβλημα, έχουμε κάνει τις σχέσεις, τη ζωή πρόβλημα, κι έχουμε κάνει και το σεξουαλικό πρόβλημα. Γιατί; Γιατί καθετί που πιάνουμε γίνεται πρόβλημα φοβερό; Γιατί βασανιζόμαστε; Γιατί υποκύπτουμε στο να ζούμε με προβλήματα; Γιατί έγινε η Αγάπη πρόβλημα;

Σκοπός

Σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι να διαφωτίσει/προβληματίσει, για την ομολογία των ανομολόγητων, την αμφισβήτηση κάθε σεξουαλικού και συναισθηματικού πρέπει, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες της ερωτικής ζωής. Τίθενται οι προβληματισμοί, να ξαναβρεί ο καθένας, τη μαγεία του Έρωτα και τη μεταμορφωτική δύναμη της Αγάπης, μέσω της πραγμάτευσης της φύσης και των μορφών του Έρωτα, της εξέτασης και του επαναπροσδιορισμού της Αγάπης στην ιερή της διάσταση. Αναλύονται οι δυναμικές των στενών σχέσεων – ο κύκλος της ζωής τους, οι βασικές κρίσεις που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι και οι δίοδοι επικοινωνίας που ανακαλύπτει. To δίωρο αυτό webinar, επιχειρεί να σπάσει τη βιτρίνα του καθωσπρεπισμού και του κοινωνικού συμβιβασμού, για να ξεπροβάλουν γυμνά τα πραγματικά αίτια της ερωτικής έκ-πτωσης. Μπορεί άραγε, το καθημερινό και σύνηθες να πάψει να αποτελεί έρημη χώρα της σεξουαλικής επιθυμίας, και να μετατραπεί σε θερμοκήπιο των πιο σπάνιων λουλουδιών του ερωτικού πάθους; Τελικά, ποιες είναι οι πραγματικά, ερωτικά φωτισμένες σχέσεις;

Σε ποιους απευθύνεται

To webinar απευθύνεται στον άνθρωπο που λαχταρά να ζήσει τον πραγματικό Έρωτα στο αποκορύφωμά του, στα ζευγάρια που θέλουν να μεταμορφώσουν τη σχέση τους, στους από πολύ γρήγορα αφοσιωμένους στο όνειρο της στενής, ουσιαστικής σχέσης, στους επαγγελματίες Coaches που επικεντρώνονται ή που τους ενδιαφέρει να επικεντρωθούν στις ερωτικές σχέσεις.  Σε όλους αυτούς που είναι υπέρμαχοι υποστηρικτές της ιερότητας του Έρωτα και της άνευ όρων Αγάπης. Σε όλους τους ενήλικους που θέλουν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από την τοξική και παραμορφωμένη κληρονομιά τους, να ανακτήσουν τη δύναμη και την Αγάπη που τους αξίζει. Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

Η μέθοδος

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

Τα μαθησιακά οφέλη όσων συμμετάσχουν

 • Ποια είναι τα θεμέλια και οι προϋποθέσεις των ισχυρών – στενών σχέσεων.
 • Πώς να μεταμορφώσουν το σεξ σε έρωτα, την απόλαυση σε έκσταση, τη συντροφικότητα σε ένωση.
 • Πώς να κρατήσουν ζωντανή τη μαγεία από το βίωμα του Έρωτα και της Αγάπης.
 • Πώς να υπερβούν και να αφεθούν με και στον Άλλον.
 • Με ποιο τρόπο θα κατανοήσουν το πώς και το γιατί, και να εργαστούν για τη δημιουργία ερωτικών σχέσεων που θα βασίζονται στην Αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.
 • Ποια είναι η σημασία του έρωτα στο σεξ.
 • Ένας πρακτικός «οδηγός», μια γραμματική και ένα συντακτικό για το πώς θα αρχίσεις ένα συναρπαστικό ταξίδι ώστε να ανακαλύψεις τον πραγματικό, αμοιβαίο Έρωτα και την πανέμορφη, αληθινή Αγάπη.
 • Μια μεταμορφωτική προσέγγιση για όσους νομίζουν πώς δεν τα ξέρουν όλα.

Κόστος Συμμετοχής

Αρχική τιμή: 120€
Προσφορά: 100€
Early b: 80€
Μέλη του HiC: 65€
Θέσεις Περιορισμένες!!
Διαδικασία Συμμετοχής:
Η θέση σας κατοχυρώνεται με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής στο email της γραμματείας: grammateiahic@gmail.com
Παρακαλούμε πολύ να αναφέρετε στην κατάθεσή σας το ονοματεπώνυμό σας
Για όποια διευκρίνηση επικοινωνήστε με την γραμματεία μας: grammateiahic@gmail.com
Κατάθεση:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ COACHING – HELLENIC INSTITUTE OF COACHING
ΙΒΑΝ (ινστιτούτου) : GR7801402560256002002003354
ΒΙC/short code CRBAGRAAXXX
ALPHA BANK
 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 • Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.
 • Η συμμετοχή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς των χρημάτων, τα οποία βαρύνουν αποκλειστικά τον συμμετέχοντα!

Σημαντικές σημειώσεις :

 1. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2021.
 2. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής
 3. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
 4. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
 5. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.
 6. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

Παναγή Παναγιώτης

Professional Coach AC – Family & Youth Coaching, BA, MA, Dr. (Cand.)

Σπουδές και Πιστοποιήσεις

Ο κ. Παναγιώτης Παναγή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λεμεσό.  Έχει λάβει το πτυχίο του Ιστορικού από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου ενώ το  2017 ξεκίνησε το διδακτορικό του, εξετάζοντας το ιερό και το βέβηλο και πως αυτά διαμορφώνουν την θρησκευτική και πολιτιστική τοπογραφία των οικισμών. Έχει λάβει σωρεία από πιστοποιήσεις που αφορούν το πεδίο του Mentoring, της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Φιλοσοφίας, της Ελευθερίας και της Ευημερίας, σημειώνοντας άριστες επιδόσεις. Το πάθος του για συνεχή εξέλιξη και επιμόρφωση αλλά και η αγάπη του για τα παιδιά τον ώθησε ώστε να αποκτήσει εξειδικεύσεις που αφορούν τη Σχολική Διαπαιδαγώγηση, την Ειδική Αγωγή, την Ηγεσία, τη Μυθολογία και την Τέχνη στην εκπαίδευση με βιωματικές και εναλλακτικές προσεγγίσεις, σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, με μοντέλα και τεχνικές καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, συναισθηματικής ανάπτυξης, προώθησης της κριτικής σκέψης και του κριτικού στοχασμού.

Η άσβεστη δίψα του για μάθηση αλλά και το όραμά του για έναν κόσμο καλύτερο, τον οδήγησε  στην ένταξή του στον επαγγελματικό χώρο του Coaching, έχοντας ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές του στο Certificate in Coaching, AC accredited-ΕΚΠΑ.  Από το 2019 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως επαγγελματίας Coach στον χώρο του Coaching επικεντρώνοντας, στο coaching για παιδιά, εφήβους, οικογένειες, ζευγάρια και φοιτητές. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η συνεργασία (σε coaching υπηρεσίες και εκπαίδευση) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με την The International Communications, Consulting, Coaching Centre Ltd, Λονδίνο,  συμμετέχοντας ενεργά στην πιστοποιημένη εκπαίδευση του Coaching του e-learning/EKΠΑ μέσω της coaching ομάδας του Δρ.Γ.Καραθάνου, ως τον πλέον στενό συνεργάτη του. Ολοκληρώνει τη διαδικασία της προσωπικής επαγγελματικής πιστοποίησης από το Ελληνικό Ινστιτούτο Coaching και τον Association for Coaching ενώ είναι μέλος της Διοικητικής ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching. Βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του είναι η αυτογνωσία, η αυτοπειθαρχία, η αισιοδοξία, η θετική προσέγγιση και η επιμονή, χωρίς παρορμητικότητα και με υπομονή, για την επίτευξη οποιουδήποτε σημαντικού στόχου.