Loading Events

Εισαγωγή

Η προσέγγιση της οικογένειας και των ενδελεχών σχέσεών της, ταυτόχρονα με την παρατήρηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των μελών της και τη διερεύνηση της συμπεριφοράς τους, οδήγησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών σε μια καινούρια θεώρηση της σχέσης ατόμου-οικογένειας. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ψυχική διαταραχή αποτελεί εκδήλωση οικογενειακής δυσλειτουργίας και ότι η διαταραγμένη, και πολλές φορές καταστροφική συμπεριφορά του «προβληματικού» μέλους, εκφράζει διαταραγμένες και προβληματικές οικογενειακές σχέσεις. Το webinar εστιάζει ακριβώς σε αυτό, τη σχέση δηλαδή που υπάρχει ανάμεσα στην προσωπικότητα, στην εν γένει συμπεριφορά του παιδιού, και στο πώς το αντιμετωπίζουν οι γονείς. Πώς η τοξική συμπεριφορά των γονέων διαμορφώνει την αρνητική στάση που έχουν τα παιδιά τους απέναντι στην κοινωνία, αλλά και απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό; Με ποια υπόγεια κανάλια και ασυνείδητες συμπεριφορές, οι γονείς, διοχετεύουν τις «τοξίνες», που οδηγούν στη γένεση αρνητικών συναισθημάτων και μορφών καταστροφικής έως εγκληματικής συμπεριφοράς με τραγικές εντέλει συνέπειες;

Ποια στρατηγική χρειάζεται να ακολουθηθεί, ποιο είδος διαπαιδαγώγησης πρέπει να υιοθετηθεί για να δημιουργηθούν οικογένειες γεμάτες ζωή; Τι στάση και προσέγγιση κρίνεται αναγκαία να εφαρμοστεί για να συμβεί η μεταμόρφωση και να πάψουμε, επιτέλους, να φορτώνουμε στην Αγάπη επιπτώσεις; Ποια αντιμετώπιση χρειάζεται για να εξορκιστούν τα φαντάσματα του παρελθόντος και οι δαίμονες του παρόντος; Πώς από την οικογενειο-κτονία θα περάσουμε στην οικογενειο-ζωΐα;

Σκοπός

Στο δίωρο αυτό webinar πραγματοποιείται η αρχή μιας σειράς σεμιναρίων με θεματολογία η οποία εστιάζει στον τομέα οικογένεια. Σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει ούτως ώστε να κατανοηθεί η πολυπλοκότητα των παραγόντων που υπεισέρχονται σε ζητήματα που αφορούν τη σχέση γονέων – παιδιών. Παράγοντες ιδιοσυγκρασιακοί, περιβαλλοντικοί, κληρονομικοί, γενετικοί, απρόβλεπτοι, περιστασιακοί, κοινωνικοοικονομικοί, αλληλοδιαπλέκονται μέσα από δυναμικές διεργασίες και συνθέτουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί και οι συν αυτώ. Είναι πολύ σημαντικό, ζήτημα θεμελιώδους σημασίας, να συν-αισθανθεί ο γονιός ότι, αν δεν καλυφθούν επαρκώς οι βασικές ψυχικές ανάγκες του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του, το γεγονός αυτό θα σημαδέψει και θα το «ακολουθεί» και στην ενήλικη ζωή του.

Σε ποιους απευθύνεται

To webinar απευθύνεται σε κάθε άνδρα και γυναίκα, στους γονείς, στους υποψήφιους γονείς, στους μονογονείς, στους από πολύ γρήγορα αφοσιωμένους στο όνειρο της οικογένειας, στους επαγγελματίες Coaches που επικεντρώνονται στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών, στους παιδαγωγούς και στους εκπαιδευτικούς. Σε όλους αυτούς που πιστεύουν στην ιερότητα της οικογένειας και σε όσους είναι υπέρμαχοι υποστηρικτές της άνευ όρων Αγάπης. Σε όλους τους ενήλικους που θέλουν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από την τοξική και παραμορφωμένη κληρονομιά των γονέων τους, να ανακτήσουν πολλή από τη δύναμη που τους πρέπει ως ενήλικες, και μέγα μέρος από την αξιοπρέπεια που τους αξίζει. Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

Η μέθοδος

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

Τα μαθησιακά οφέλη όσων συμμετάσχουν

 • Πώς να απελευθερωθούν από την τοξική κληρονομιά των γονέων τους, την κληρονομιά των ενοχών και της αυτό-αμφισβήτησης.
 • Πώς να κατανοήσουν και να σχετιστούν αγαπητικά με τα παιδιά τους.
 • Πώς να μετασχηματίσουν τα άγχη, τις αγωνίες και τις βεβαιότητες που προκύπτουν από το μεγάλωμα και την ανατροφή των παιδιών, σε προοπτική μιας ελπιδοφόρας ζωής.
 • Πώς θα κατανοήσουν το πώς και το γιατί, και να εργαστούν για τη δημιουργία οικογενειακών σχέσεων που θα βασίζονται στην Αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.
 • Πώς να μάθουν να διαχειρίζονται ποιοτικότερα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν.
 • Πώς να προσφέρουν στα παιδιά τους ό,τι χρειάζονται για να είναι χαρούμενα και ισορροπημένα σήμερα και επιτυχημένοι και υγιείς ενήλικες αύριο.
 • Πώς η προσωπικότητα των γονέων επηρεάζει την προσωπικότητα των παιδιών.
 • Ποια είναι η σωστή παιδαγωγική σχέση.
 • Ένας πρακτικός «οδηγός», για το πώς κτίζεις μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση με τα παιδιά σου.
 • Μια γραμματική και ένα συντακτικό των σχέσεων γονιών-παιδιών, ώστε να βοηθηθεί αποτελεσματικά ο φορτωμένος με τόσες έγνοιες και ευθύνες σύγχρονος γονιός.
 • Μια μεταμορφωτική προσέγγιση για όσους νομίζουν πώς δεν τα ξέρουν όλα.

 

Κόστος Συμμετοχής:

Αρχική τιμή: 120€

Προσφορά: 100€
Early b: 80€ (μέχρι 15 Οκτώβριου)
Μέλη του HiC: 65€

Θέσεις Περιορισμένες!!

Διαδικασία Συμμετοχής:

Η θέση σας κατοχυρώνεται με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής στο email της γραμματείας: grammateiahic@gmail.com

Για όποια διευκρίνηση επικοινωνήστε με την γραμματεία μας: grammateiahic@gmail.com

Κατάθεση:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ COACHING – HELLENIC INSTITUTE OF COACHING

ΙΒΑΝ (ινστιτούτου) : GR7801402560256002002003354
ΒΙC/short code CRBAGRAAXXX
ALPHA BANK

 

Παναγή Παναγιώτης

Professional Coach AC – Student & Youth Coaching, BA, MA, Dr. (Cand.)

Σπουδές και Πιστοποιήσεις

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Έχω λάβει το πτυχίο του Ιστορικού από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου ενώ το 2017 ξεκίνησα το διδακτορικό μου, εξετάζοντας το ιερό και το βέβηλο και πως αυτά διαμορφώνουν τη θρησκευτική και πολιτιστική τοπογραφία των οικισμών.

Η άσβεστη δίψα μου για μάθηση αλλά και το όραμά μου για έναν κόσμο καλύτερο, με οδήγησε στην ένταξή μου στον επαγγελματικό χώρο του Coaching, έχοντας ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές του στο Certificate in Coaching, AC Accredited (Αssociation for Coaching). Ήδη δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον χώρο του Coaching, επικεντρώνοντας στην εκπαίδευση, στο Coaching για παιδιά, εφήβους και φοιτητές αλλά και σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του χωρισμού – διαζυγίου γονέων, θέματα που έχουν σχέση με τις ερωτικές σχέσεις αλλά και τη διαχείριση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Επίσης, έχω λάβει σωρεία από πιστοποιήσεις που αφορούν το πεδίο του Mentoring, της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Φιλοσοφίας, της Ελευθερίας και της Ευημερίας, σημειώνοντας άριστες επιδόσεις.

Το πάθος μου για συνεχή εξέλιξη και επιμόρφωση αλλά και η Αγάπη μου για τα παιδιά με ώθησε ώστε να αποκτήσω εξειδικεύσεις που αφορούν τη Σχολική Διαπαιδαγώγηση, την Ειδική Αγωγή, την Ηγεσία, τη Μυθολογία και την Τέχνη στην εκπαίδευση με βιωματικές και εναλλακτικές προσεγγίσεις, σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, με μοντέλα και τεχνικές καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, συναισθηματικής ανάπτυξης, προώθησης της κριτικής σκέψης και του κριτικού στοχασμού, αλλά και ικανότητες λειτουργού Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης.

Επιπρόσθετα, η Αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα, με βοήθησε ώστε να αποκτήσω τον τίτλο του πιστοποιημένου Επιμελητή και Διορθωτή Κειμένων.

Η ευτυχία δεν είναι στη μονάδα… και η γεύση της είναι πιο μεστή αν την πάρεις με παρέα. Κι αν ο πραγματικότερος τρόπος να απολαύσει κανείς την ευτυχία είναι να την σκορπίσει στους άλλους, τότε δηλώνω παρών! Έσο έτοιμος και πάντα πρόθυμος για το καλό… πάντα όμως! Γι’ αυτά τα παιδιά, γι’ αυτά τα χαμόγελα, που όταν σχηματίζονται, τότε υπάρχει η ελπίδα να αλλάξει όλος ο κόσμος!