Loading Events

INTERNATIONAL e-LEARNING ACADEMY

 

Η International e-learning academy (μέλος της The I3C’s Centre-Λονδίνο) σε συνεργασία με το Hellenic Institute of Coaching οργανώνει το webinar

 

Δέσμιος της Εικόνας μου? Όχι πια!

 

Δρ. Γ. Καραθάνος

 

Διευθύνων Σύμβουλος The I3C’s Center London ,

Σύμβουλος και Εκπαιδευτής Επικοινωνίας & Coaching- Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching – AC Chair Greece & Cyprus

Master Executive Coach AC accredited – AC Assessor

 

Σε ένα κόσμο που όλοι δηλώνουν και διεκδικούν, την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, είναι απορίας άξιο το πώς κανείς παραμένει αυτοκαταστροφικά εξαρτημένος και δέσμιος στην εικόνα του καταστρατηγώντας την ίδια του την ζωή, την ίδια του την ελευθερία ερχόμενος σε πλήρη σύγκρουση με τα θέλω της ψυχής του

Mποτοξ, ρούχα, αυτοκίνητα, καθωσπρέπει συμπερφορές, politically correct, στυλ από έπαρση έως και ταπεινότητα, δίατες εξαντλητικές, εξπρές εκγύμναση, προβολή σχέσης, σημαντικών φίλων, εικόνες οικογενείας, εικόνες επιτυχίας στον επαγγελματικό ή και επιστημονικό τομέα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε και ενώ δηλώνουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη των άλλων, τελικά είμαστε πιο εξαρτημένοι απο αυτούς τους άλλους στηριζόμενοι στην εικόνα μας!!!!

Στο σπίτι δυναστής, στον κόσμο ο καλοσυνάτος! Στο γραφείο ο άψογος, στο σπίτι καταστροφικός! Μέσα μου με θυμό και οργή και έξω μου μια επιδερμική γαλήνη και το έργο συνεχίζεται.

Εμφανίσεις στα social media, κυρίως πια,  από τις πλέον στοχευμένες με στρατηγική έως και τις εξ ανάγκης όποιας μορφής χτίζουν μια εικόνα – θέλουμε δεν θέλουμε, συνειδητά ή μη – η οποία μπορεί να καταντήσει και εμμονική ανάγκη λήψης αποδοχής και αναγνώρισης από τους άλλους βάση της εικόνας την οποία θέλουμε οι άλλοι να έχουν για εμάς!

Από την άλλη, αν κάτι απειλήσει αυτή την τόσο εύθραυστη εικόνα μας που με τόσο κόπο πασχίζουμε να κτίσουμε, τότε αρχίζει μια τρελή ταραχή, ένας πανικός ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες υστερικές συμπεριφορές για να διορθώσουμε την αλήθεια που βγήκε και η οποία μπορεί να είναι τορπίλη για το οικοδόμημα που με τόσο κόπο προσπαθούμε να χτίσουμε.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εικόνα, θέλουμε δεν θέλουμε. Αληθινή η ψεύτικη και το ξέρουμε. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να αποδεσμευθούμε από την εικόνα του τύπου και να την αντικαταστήσουμε από την αλήθεια μας, όποια και αν είναι αυτή είτε αποκτήσουμε δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές είτε να μείνουμε με κανένα! Η έκφραση της αλήθειας μας, ως αποτέλεσμα της συμφιλίωση με την ψυχή μας προέρχεται από εσωτερική και όχι ναρκισσιστική αγάπη, κάτι που απελευθερώνει από όποια δεσμά!

 

Εισαγωγή

Ένα webinar διάρκειας 1 ώρας το οποίο επικεντρώνεται στην βαρύτητα της εικόνας στην ζωή του κάθε ανθρώπου και σε κάθε τομέα της ζωής του. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται για :

 • την κατανόηση της έννοιας της εικόνας καθώς και της πλασματικής και αυθεντικής,
 • την χρήση, τον ρόλο και την σχέση μας μαζί της,
 • την χρήση της αλήθειας ως το βασικό συστατικό της έκφρασης της πραγματικής μας εικόνας,
 • την απελυθέρωση από α-νόητα και άχρηστα τείχη ύπαρξης και πρέπει αυτό-καταπίεσης.

Αναλύει την έννοια της εικόνας μας σε κάθε τομέα της ζωής μας, την σύνδεσή της με την αλήθεια της ψυχής μας ή μη,  αλλά και την εξάρτησή μας ή μη από αυτήν!

Επιπλέον παρουσιάζει πως ο κάθε άνθρωπος με απλά και πρακτικά βήματα μπορεί να ασχοληθεί για να πάψει να είναι δέσμιος της ψευδό-εικόνας του, αλλά αυτή να είναι αποτέλεσμα της πλήρους εναρμόνισης με την ψυχή του βιώνοντας την βαθιά και ουσιαστικά ελευθερία του.

Τα σημεία εκπαίδευσης :

 1. Ορισμός σκηνικού : έννοια της λέξης εικόνα
 2. Η Εικόνα ως αποτέλεσμα  :
  1. Της αυτοαντίληψης?
  2. Του πρέπει?
  3. Της ψυχής μου?
 3. Η αλήθεια, το ψέμα μου
 4. Ποιος θέλω να είμαι?
 5. Οι λόγοι που με «φυλακίζει» η εικόνα μου
 6. Τι θα γίνει όταν η εικόνα σπάσει? Τρόμος…
 7. Η μεγάλη προδοσία
 8. Θα τολμήσω?

Σε ποιους απευθύνεται :

Το webinar απευθύνεται σε :

 • κάθε άνδρα ή γυναίκα, εργαζόμενο ή άνεργο, πτυχιούχο ή φοιτητή, επιχειρηματία, εργαζόμενο ή και συνταξιούχο ο/η οποίος-α επιθυμεί να απελευθερωθεί από τα βάρη, τις υποχρεώσεις και τα πρέπει της εικόνας του, ακολουθώντας τον δρόμο της ψυχικής του ελευθερίας
 • κάθε επαγγελματία, Coach, Ψυχολόγο, Σύμβουλο, Εκπαιδευτή, Δάσκαλο. αλλά και κάθε επαγγελματία (όποιου τομέα) που συνεργάζεται με τον άνθρωπο, για την προσωπική του εξέλιξη.

Το υλικό του Webinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο Coaching από τους επαγγελματίες Coaches.

Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

 

Η μέθοδος :

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

 

Τα οφέλη όσων συμμετάσχουν :

 απλό, πρακτικό, κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο webinar για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, εργασίας, εκπαίδευσης και παρελθόντος

– απλή και προσέγιση για την βαθιά κατανόηση της εικόνας και τα βήματα για την ανακάλυψη, και απελευθέρωση από τα επιβεβλημένα δεσμά της εκφράζοντας εαυτόν!  

–  ένα πλάνο έργου (action plan) άμεσης εφαρμογής

– ένα κατανοητό εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά

Τόπος On-line
Ημερομηνία 25 Mαίου 2023
Εκπαιδευτής Δρ. Γιώργος Καραθάνος
Ώρα έναρξης –  Ώρα ολοκλήρωσης 19 :00-20:30
Email
ΙΒΑΝ
Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ – προσφορά 100 ευρώ
Early bird  (21/05) 80 ευρώ
Προσφορά για τα ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching 65 ευρώ
Προσφορές για ομάδες (3 άτομα και άνω) ύστερα από προσωπική επικοινωνία

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα έξοδα μεταφοράς του ποσού βαρύνουν τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης.

 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 • Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.

Σημαντικές σημειώσεις :

 1. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/05.
 2. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής
 3. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
 4. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
 5. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.
 6. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

 

Κατάθεση:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ
Καραθάνος Γεώργιος, Λιβερίου
ΙΒΑΝ : GR6701710560006056147310070
SWIFT BIC : PIRBGRAA