Loading Events

Κατακριτέα συμπεριφορά για κάποιους ή

ενυπάρχουσα συμπεριφορά σε όλους, προς αλλαγή?

 

Έχουμε μάθει, λανθασμένα και άδικα να κρίνουμε ασύστολα, αδιάκριτα, ανένοχα και το σπουδαιότερο χωρίς βαθιά γνώση και «ενσυναισθηση» τον άλλον άνθρωπο δίνοντας ταμπέλες, ετικέτες, τίτλους (όχι τιμητικούς αλλά αυτό-βολευτικούς, αυτό-εξυπηρετικους) όπως αυτό του χειριστικού ανθρώπου!

Με το αξίωμα ότι μόνο «η συμπεριφορά» δεν αρκεί να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο στο σύνολό του, αναδύονται τα εξής θέματα :

 

– Εμείς πόσο καλά γνωρίζουμε το θέμα για να κάνουμε διάγνωση και να κρίνουμε ένα άνθρωπο ως χειριστικό?

 

– Εχουμε μπει ποτέ στην ουσιαστική αυτογνωσία μας για να εντοπίσουμε κατά πόσο εμείς είμαστε χειριστικοί, είτε πριν είτε αφού κρίνουμε τον άλλον?

 

– Εφόσον τελικά αποφασίζουμε ότι ο άλλος είναι χειριστικός, εμείς γιατί τον επιλέγουμε ή και γιατί μένουμε στην σχέση αυτή, δεδομένης της δήλωσής μας ότι μας προξενεί κακό?

 

Η σύνδεση και η σχέση με την ψυχή, αν και αναφέρεται συχνά πλέον και δυσκολονόητη είναι και πρακτικά εφαρμόζεται από απειρο-ελάχιστους.

Η σχέση με τον εαυτό μας και ως συνέπεια η σχέση με έναν άλλον άνθρωπο (γονιό, εραστή, σύντροφο, σύζυγο, παιδί, συνεργάτη, ότι) δεν μπορεί να μπαίνει σε κλισέ ρηχής αποκωδικοποίησης/ταμπελοποίησης ενός σύμπαντος που είναι κάθε ψυχή, ούτε μπορεί να υπακούει σε στρατηγικές α-νοησίας και συμβουλές άψυχων και ψυχικά αν-έραστων ειδικών!

Τo webinar «Χειριστικότητα» έρχεται να φωτίσει όλες τις πλευρές της, έχοντας ως βάση το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο η συμπεριφορά, τα λόγια και οι πράξεις του αλλά ένα αρμονικό σύνολο σώματος και ψυχής και έτσι πρέπει να προσεγγίζεται!

Επιπλέον είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο πρόκλησης αυτό-γνωσίας, με βάση την χειριστικότητα αλλά και προστασίας εαυτού, σχέσης αλλά και όποιου άλλου ανθρώπου από τυχαίες, αυθαίρετες, άδικες και πολλές φορές καταστροφικές ή και αυτό-καταστροφικές κριτικές χωρίς ψυχική προσέγγιση και βάθος γνώσης!

Στο webinar «Χειριστικότητα» η προσέγγιση του θέματος γίνεται σφαιρικά εντοπίζοντας και αποκλείοντας τις πιθανότητες της προσωπικής μεροληψίας και προσωπικής αυτό-δικαίωσης, αναγωρίζοντας τις δικές μας ευθύνες και δίνοντας ένα πεδίο σκέψης και προβληματισμού σε βάθος και πλάτος του θέματος, αρχής γενομένης από εμάς.

Τελικά η χειριστικότητα είναι κατακριτέα συμπεριφορά σε κάποιους ή είναι μια συμπεριφορά με πολλούς λόγους και αιτίες που πιθανόν (λίγο έως πολύ) έχουμε όλοι-ες και θα χρειαστεί να εργαστούμε για να μας απελευθερώσουμε από αυτή έχοντας ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία, υγιέστερες σχέσεις και ουσία ζωής?

Εισαγωγή

Ένα webinar διάρκειας 2 ωρών το οποίο επικεντρώνεται στην έννοια, ανάλυση και παρουσίαση της χειριστικής συμπεριφοράς αρχικά σε εμάς και μετά στον άλλον, καθώς και την σπουδαιότητα του εντοπισμού και της απελευθέρωσης από αυτή, σε όποιον!

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται :

– στην κατανόηση της Χειριστικότητας

– στους λόγους της ύπαρξής της

– στην αξιοποίηση τους (των λόγων ύπαρξής της) ως μέσο έναρξης ουσιαστικής αυτογνωσίας

– στους τρόπους από την άμεση απελευθέρωση από την χειριστικότητα

Αναλύει το πλαίσιο της χειριστικότητας, τα βαθιά αίτια που υπάρχουν στον άνθρωπο που επιλέγει να φέρεται χειριστικά (είτε συνειδητά, είτε όχι), τις ενέργειες για τον εντοπισμό της, την προστασία των άλλων από αυτήν, την αυτό-προστασία μας αλλά και τα οφέλη από την απελευθέρωσή της που ουσιαστικά οδηγούν σε μια ζωή με τόλμη, αλήθεια, ειλικρίνεια και αγάπη!.

Επιπλέον παρουσιάζει τα πρακτικά βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσει κάποιος για να βγει από την χειριστικότητα (τόσο όταν την δέχεται, όσο και όταν την εφαρμόζει) γνωρίζοντας, βαθύτερα τους δικούς του προσωπικούς λόγους που «εξαναγκάζουν» σε αυτή την συμπεριφορά! .

Τα σημεία εκπαίδευσης :

1. Χειριστικότητα – θέτοντας το σκηνικό

2. Ρίζες και λόγοι της χειριστικότητας

3. Κατανοώντας τον άνθρωπο με χειριστική συμπεριφορά

4. Το προφίλ του «θύματος» της χειριστικής συμπεριφοράς

5. Εντοπισμός της χειριστικής συμπεριφοράς

6. Λέγοντας «στοπ» στην χειριστικότητα

7. Επιστρέφοντας σε μένα :

– Εγω είμαι χειριστικός? Λόγοι της δικής μου χειριστικότητας!

– Η χειριστικότητά (μου) ως μέσο αυτογνωσίας

8. Πρακτικά βήματα απελευθέρωσης από την χειριστικότητα

9. Συμπεράσματα – ολοκλήρωση.

Σε ποιους απευθύνεται :

– κάθε άνδρα ή γυναίκα, εργαζόμενο ή άνεργο, πτυχιούχο ή φοιτητή, επιχειρηματία, εργαζόμενο ή και συνταξιούχο ο/η οποίος-α επιθυμεί να απελευθερωθεί από τον πόνο της χειριστικότητας και τους προσωπικούς του λόγους για την επιλογή του αυτή, σε κάθε τομέα της ζωής του καθώς και την κατανόηση του άλλου, αν και γιατί είναι χειριστικός,

– κάθε επαγγελματία, Coach, Ψυχολόγο, Σύμβουλο, Εκπαιδευτή, Δάσκαλο. αλλά και κάθε επαγγελματία (όποιου τομέα) που συνεργάζεται με τον άνθρωπο, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του για μια ζωή χωρίς χειριστικότητα!

Το υλικό του Webinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο Coaching από τους επαγγελματίες Coaches αλλά και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον άνθρωπο.

Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

Η μέθοδος :

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

Τα οφέλη όσων συμμετάσχουν :

– απλό, πρακτικό, κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο webinar για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, εργασίας, εκπαίδευσης και παρελθόντος

– απλή προσέγιση για την βαθιά κατανόηση της διαδικασίας της χειριστικότητας και τα βήματα για την διαχείρισή της τόσο στον ίδιο όσο και στον άλλο άνθρωπο

– ένα πλάνο έργου (actionplan) άμεσης εφαρμογής

– ένα κατανοητό εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά

 

Δεδομένα

Τόπος: On-line μέσω της πλταφόρμας ΖΟΟΜ

Ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου

Εκπαιδευτής :Δρ. Γιώργος Καραθάνος

Ώρα έναρξης – Ώρα ολοκλήρωσης 19:00-21:00

Κόστος Συμμετοχής:

150 ευρώ – προσφορά : 100ευρώ

Earlybird(07|11|2022) :80 ευρώ

Προσφορά για τα ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching :65 ευρώ

Προσφορές για ομάδες (3 άτομα και άνω) ύστερα από προσωπική επικοινωνία

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα έξοδα μεταφοράς του ποσού βαρύνουν τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης.

– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.

Σημαντικές σημειώσεις :

1. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14/11.

2. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής

3. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

4. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες

5. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.

6. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

Κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –

Καραθάνος Γεώργιος, Λιβερίου

ΙΒΑΝ : GR6701710560006056147310070SWIFT BIC : PIRBGRAA