Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η International e-learning academy (μέλος της The I3C’s Centre-Λονδίνο) σε συνεργασία με το Hellenic Institute of Coaching οργανώνει το webinar

 

Ανακαλύπτοντας τα χαρίσματά μου!

 Δρ. Γ. Καραθάνος

Διευθύνων Σύμβουλος The I3C’s Center ,
Σύμβουλος και Εκπαιδευτής Επικοινωνίας & Coaching- Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ,
Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching – AC Chair Greece & Cyprus
Master Executive Coach AC accredited – AC Assessor

06 Ιουλίου 2023 // 19:00-21:00

Ανακαλύπτοντας τα χαρίσματά μου!

 Σε ένα κόσμο που χαρισματικός άνθρωπος νοείται μόνο όποιος ξεχωρίζει μέσω ουσιαστικής προσφοράς στην τέχνη, την επιστήμη, τον αθλητισμό, στο επιχειρείν ή και στην κοινωνία, είναι λογικό και αναμενόμενο να μην ασχολείται κανείς με τα δικά του χαρίσματα. Πιο συγκεκριμένα δεν ερευνούμε για να εντοπίσουμε αν έχουμε χαρίσματα, αλλά ακόμα και αν μπούμε στην διαδικασία αυτό-εξερεύνησης, να μην γνωρίζουμε ούτε το πώς να τα εντοπίσουμε, ούτε και πώς να τα αξιοποιήσουμε καταλήγοντας συνήθως στο ότι δεν έχουμε κάποιο χάρισμα! Η εύκολη αλλά και οδυνηρά επιδερμική λύση στην συντριπτική πλειοψηφία μας. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική για την έννοια του χαρίσματος, το τι γνωρίζουμε γύρω από αυτό αλλά και το αν υπάρχουν σε όλους ή σε ελάχιστους καθώς και τα βήματα για να τα προσεγγίσουμε.

Ζητω-κραυγάζουμε, θαυμάζουμε, επικροτούμε ή και μειώνουμε, δηλαδή κρίνουμε παντοιοτρόπως, την πορεία του/των χαρισματικών ανθρώπων (αυτών που χαρακτηρίζονται χαρισματικοί,  δίκαια ή άδικα), παραμένοντας παθητικοί παρατηρητές των άλλων, αδιαφορώντας για την αυτό-παρατήρηση/ενδοσκόπηση με στόχο την ανακάλυψη, ανάπτυξη, έκφραση και εξέλιξη των δικών μας χαρισμάτων.  Γιατί? Γιατί απλά δεν πιστεύουμε ότι είμαστε χαρισματικοί τόσο από την φύση μας όσο και από την σύγκρισή μας με τα ψεύτικα είδωλα ή και τα αυθεντικά πρόσωπα  του κόσμου γύρω μας.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε από χάρισμα έως χαρίσματα αλλά δεν ανατρεφόμαστε/εκπαιδευόμαστε με αυτή την υπαρξιακή πεποίθηση. Ενώ το χάρισμα δίνεται για να αυξηθεί η ευτυχία του ανθρώπου, εμείς παραμένουμε σταθεροί στο να αγνοούμε ή ακόμα χειρότερα και να αδιαφορούμε για την ύπαρξη του, μειώνοντας τόσο την προσωπική μας εξέλιξη, όσο την αυτογνωσία αλλά και την συμμετοχή στην ευτυχία μας, μέσω αυτού.

Εισαγωγή

Ένα webinar διάρκειας 2 ωρών το οποίο επικεντρώνεται στην ανάλυση και παρουσίαση του χαρίσματος, ως θεμελιώδες συστατικό της Ψυχής του κάθε ανθρώπου. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται για :

 • την κατανόηση της έννοιας του χαρίσματος,
 • τον λόγο ύπαρξής του και
 • της σπουδαιότητάς του για μια αυθεντική ζωή με νόημα, πληρότητα και ουσία.

Αναλύει τις διαφορετικές προσεγγίσεις σκέψης στην έννοια του χαρίσματος, τους τρόπους εμφάνισής του στην ζωή μας αλλά και το ψυχικό κόστος από την μη αναγνώριση και εξέλιξή του.

Επιπλέον παρουσιάζει πως ο κάθε άνθρωπος με απλά και πρακτικά βήματα μπορεί να ασχοληθεί όχι μόνο να το εντοπίσει με βεβαιότητα, αλλά να το εκφράσει, να το αναπτύξει καλλιεργώντας το και να το μοιρασθεί με τους άλλους (με όποιο τρόπο) για τον πολλαπλασιασμό του.

Τα σημεία εκπαίδευσης :

 1. Χάρισμα : έννοια, πλαίσιο, σχολές σκέψης αντίληψης και ανάλυσης τους χαρίσματος
 2. Ποιοι είναι οι χαρισματικοί άνθρωποι
 3. Εγώ είμαι χαρισματικός?
 4. Σημάδια που δείχνουν ότι κάτι πρέπει να κάνω για και με το χάρισμά μου
 5. Το τίμημα του να μην ανακαλύψω το/τα χάρισμα/τα μου
 6. Πως θα τα αποκαλύψω?
 1. Πως θα τα εξελίξω?
 2. Συμπεράσματα – ολοκλήρωση.

Σε ποιους απευθύνεται :

Το webinar απευθύνεται σε :

 • κάθε άνδρα ή γυναίκα, εργαζόμενο ή άνεργο, πτυχιούχο ή φοιτητή, επιχειρηματία, εργαζόμενο ή και συνταξιούχο ο/η οποίος-α επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο της ανακάλυψης του/των χαρίσματος.των στην ζωή του, απελευθερώνοντας τον εαυτό του για μια ζωή με νόημα και ουσία, αλλά και κοινωνία με την ψυχική ευτυχία.
 • κάθε επαγγελματία, Coach, Ψυχολόγο, Σύμβουλο, Εκπαιδευτή, Δάσκαλο. αλλά και κάθε επαγγελματία (όποιου τομέα) που συνεργάζεται με τον άνθρωπο, τόσο για προσωπική όσο και για ομαδική χρήση/υποστήριξη στον τομέα των χαρισμάτων.

Το υλικό του Webinar μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο Coaching από τους επαγγελματίες Coaches.

Το webinar στηρίζεται σε πρακτικά δομημένα και λογικά βήματα και όχι σε αφηρημένες, αόριστες και αδιευκρίνιστες ενέργειες.

Η μέθοδος :

Το webinar είναι εντατικό και πρακτικό. Υπάρχουν απλά, λογικά και άμεσα αποτελεσματικά εργαλεία από την ελληνική και διεθνή αγορά τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους συμμετέχοντες για την εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται.

Τα οφέλη όσων συμμετάσχουν :

 απλό, πρακτικό, κατανοητό και άμεσα εφαρμόσιμο webinar για κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, εργασίας, εκπαίδευσης και παρελθόντος

–  απλή και προσέγιση για την βαθιά κατανόηση του χαρίσματος και τα βήματα για την ανακάλυψη, έκφραση, ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό του.

 –  ένα πλάνο έργου (action plan) άμεσης εφαρμογής

– ένα κατανοητό εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά

Τόπος On-line
Ημερομηνία 06 Ιουλίου 2023
Εκπαιδευτής Δρ. Γιώργος Καραθάνος
Ώρα έναρξης –  Ώρα ολοκλήρωσης 19:00-21:00
Email
ΙΒΑΝ
Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ – προσφορά 100 ευρώ
Early bird  (25 Ιουνίου 2023) 80 ευρώ
Προσφορά για τα ενεργά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching 65 ευρώ
Προσφορές για ομάδες (3 άτομα και άνω) ύστερα από προσωπική επικοινωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα έξοδα μεταφοράς του ποσού βαρύνουν τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει δυνατότητα παρακολούθησης.

 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 • Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή των χρημάτων.

Σημαντικές σημειώσεις :

 1. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 03 Ιουλίου 2023.
 2. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη εφόσον έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής
 3. Για κάθε κατάθεση θα χρειαστεί να γίνει αποστολή του αποδεικτικού με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
 4. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
 5. Εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός συμμετοχών και έχει κατατεθεί το κόστος συμμετοχής, αυτό θα επιστραφεί άμεσα.
 6. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε συμμετέχων θα λάβει οδηγίες για την σύνδεση του στην πλατφόρμα που θα γίνει το webinar.

Η θέση σας κατοχυρώνεται με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής στο email της γραμματείας: grammateiahic@gmail.com

Παρακαλούμε πολύ να αναφέρετε στην κατάθεσή σας το ονοματεπώνυμό σας
Για όποια διευκρίνηση επικοινωνήστε με την γραμματεία μας: grammateiahic@gmail.com

Κατάθεση:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ

Καραθάνος Γεώργιος, Λιβερίου
ΙΒΑΝ : GR6701710560006056147310070

SWIFT BIC : PIRBGRAA